fbpx

Massage

Massage

De lichaamsmassage is een combinatie van verschillende technieken en grepen die het weefsel en spieren ontspannen en afvalstoffen afvoeren. Ik combineer diverse technieken, zoals ontspanningsmassage, lymfedrainage, bindweefselmassage, Tui-Na-grepen en triggerpointmassage. Per persoon en per massage bekijk en voel ik wat een lichaam, spier en huid nodig heeft en in overleg stel ik de massage samen.

Het doel van de massage

Het doel van een massage kan puur fysiek zijn, bijvoorbeeld ter ontspanning en/of herstel. De bindweefselmassage (een stevige massagetechniek) en lymfedrainage (een zachte massagetechniek) hebben een heel ander doel, bijvoorbeeld het verhogen van de weerstand, het stimuleren van de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen, of het herstel van weefsel. Na een massage zul je merken dat je spieren soepeler worden en de doorbloeding verbeterd is. Hierdoor heb je er ook lang na de massage profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, hoge bloeddruk, stress en andere spanningen. Ook heeft de massage een positief effect op de ontspanning van lichaam en geest, op de nachtrust en op de fysieke gesteldheid. Massages zijn voor jong en oud, bij klachten, preventief of ter ontspanning.

De behandeling

Voordat de massage start, wordt er altijd even een incheck gedaan, waarbij we bespreken hoe het met je gaat en waarbij eventuele klachten aan bod komen. Daarna neem je plaats op de massagetafel en start de massage met warme kompressen, gevolgd door een massage met olie, afgestemd op de massage én het massagedoel.

Contra-indicaties

Contra-indicaties voor massage zijn infectieziekten zoals griep, een keelontsteking, een steenpuisten, een open wond, diepe spataderen, een verse blauwe plek, trombose (alleen in overleg), kanker, een hartaandoening en een besmettelijke aandoening zoals koortslip/ herpes. Massage bij zwangerschap gaat in overleg.

Reviews

Altijd gezellig bij Kris ,warm welkom,en altijd zeer tevreden weer naar huis ,Dank je wel Kris

- Anita Gravers

Hele lieve vrouw en goede behandeling topje

- Betsie Van alphen

Meerdere keren al geweest en ook dit keer weer zeer tevreden. Krista legt alles goed uit en zegt wat ze er zelf ook van vindt en daar hou ik van!

- Brigit May

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!