fbpx

Nazorg

Nazorg ten behoeve van de wenkbrauw- en eyelinerbehandeling

Om de permanente make-up bij een wenkbrauw- en eyelinerbehandeling zo lang mogelijk mooi en verzorgd te houden, hebben we een aantal tips.

Nazorg bij permanente make-up

Het allerbelangrijkste bij goede nazorg is: hou je wenkbrauwen en eyeliner droog! Vermijd water na de behandeling, gedurende minimaal 1 week. Smeer 1 of 2 keer per dag een laagje Bepanthen (bij de ogen minder). Smeer ook een dun laagje voor het douchen. Er mag 10 dagen niets op de behandelde huid komen: geen crèmes, geen make-up, geen lotion, geen potlood enzovoort. Vermijd scrubben voor minstens 1 maand. Ogen kunnen gezwollen zijn na de behandeling. Je mag koelen met bijvoorbeeld een zak bevroren doperwtjes of een lik appelstroop in zakjes uit de vriezer, maar nooit op de blote huid. Doe er een tissue tussen om het droog te houden.

Permanente make-up bij de ogen vervaagt sneller na de eerste behandeling omdat het een vochtig gebied is. Raak het behandelde gebied alleen aan met brandschone vingers. Smeer de Bepanthen met een schoon wattenstaafje! Ga niet in een zwembad of in zeewater gedurende 30 dagen. Je dient hier rekening mee te houden, dus plan de benadeling goed in.

Nazorg ten behoeve van de Li-FT lighteningbehandeling

 • Dep het gebied droog met een vochtig watje. Het lekken van lymfevocht en bloed moet na 2 uur echt gestopt zijn. Pas hierna is het nuttig om het gebied in te smeren met Bepanthen, anders trekt de crème niet in. 
 • Je moet het gebied schoon houden en vrij laten aan de buitenlucht. Bedek het gebied dus niet. Daarnaast moet je het niet te lang laten weken in water. Er mag gewoon gedoucht worden, maar het gebied mag niet langer dan een paar minuten nat zijn. Na het douchen zachtjes droogdeppen en eventueel insmeren met Bepanthen om ervoor te zorgen dat de korstjes niet te strak gaan aanvoelen.
 • Wees er zeker van dat je niet aan de korstjes gaat krabben en/of pulken. Het korstje moet er echt vanzelf afvallen. Vaak gebeurt dit na 7-10 dagen bij PMU. Bij tatoeages gebeurt dit soms pas na 2 weken. ZEER BELANGRIJK: bescherm de huid in de weken daarna goed!
 • Na 3 dagen mag er eventueel een poeder of wenkbrauwpotlood gebruikt worden om de korstjes te camoufleren. Je hoeft dan niet bang te zijn voor infecties. Deze treden namelijk altijd binnen 48 uur op.
 • Je mag pas 2-3 weken na de behandeling weer naar de sauna en het zwembad. Ook zwemmen in zeewater mag pas weer na 2-3 weken. Ga zeker 8 weken niet onder de zonnebank. Ook na deze 8 weken dien je de huid goed te beschermen met een factor 30 bij een zonnebankbezoek.

De resultaten van de nazorg zijn afhankelijk van:

 • de huidconditie van de cliënt
 • de gezondheid en gesteldheid van de cliënt
 • de wondgenezing
 • het type en kleurpigment dat opgelicht moet worden 
 • de diepte van het geplaatste pigment
 • het naleven van de nazorgregels van de cliënt
 • gemiddeld zijn er 2-5 behandelingen nodig

Een tweede behandeling mag na 8 weken plaatsvinden. Gedurende deze periode MOET het gebied beschermd worden tegen de zon om hyperpigmentatie te vermijden. Dit is zeer belangrijk!

Reviews

Altijd gezellig bij Kris ,warm welkom,en altijd zeer tevreden weer naar huis ,Dank je wel Kris

- Anita Gravers

Hele lieve vrouw en goede behandeling topje

- Betsie Van alphen

Meerdere keren al geweest en ook dit keer weer zeer tevreden. Krista legt alles goed uit en zegt wat ze er zelf ook van vindt en daar hou ik van!

- Brigit May

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!