fbpx

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Hyperkeratose (verhoorning van de huid) is een goedaardige hyperpigmentatiestoornis die vaak voorkomt bij oudere mensen. Deze pigmentvlekken worden als storend ervaren en zijn perfect weg te halen. Omdat de oorzaak intern is, kan het in andere delen van het lichaam voorkomen, de hylperkeratose kan zonder problemen worden verwijderd.

Soorten pigmentvlekken

Meestal zijn pigmentvlekken erfelijk bepaald, maar vaak kunnen ze ook later tevoorschijn komen. Helaas is dit nauwelijks te voorkomen maar gelukkig is het wel te behandelen! Moedervlekken zijn vaak onschuldig, maar wel onderhevig aan een verhoogd risico op huidkanker, vooral als de huid veel blootgesteld wordt aan de zon. Vooral erg donkere vlekken zijn verdacht en ook donkere verkleuringen binnen een vlek kun je beter aan je huisarts laten zien. Personen met veel pigment- of moedervlekken, vooral die met een onregelmatige vorm, moeten de zon vermijden of een verzorgingsproduct met een goede zonnefactor gebruiken om het risico te verminderen.

Andere soorten pigmentvlekken zijn bijvoorbeeld: moedervlekken of naevi worden ook lever- en pigmentvlekken genoemd. Zomersproetjes en ouderdomsvlekken zijn ook pigmentvlekken. Ze kunnen verschillend van kleur zijn, geel, bruin of zwart en verschillen in vorm en grootte. Ook de structuur kan verschillen (glad, ruw, verhoogd, behaard, enzovoort).

De behandeling met de Pico Laser Derma 4

Ik behandel pigmentvlekken met gepulst licht van 540 of 570 nanometer. De keuze is afhankelijk van jouw huidtype en de kleur van de pigmentvlek. 

Een behandeling kan genoeg zijn of er al een flinke verbetering opgetreden Soms zijn er meer behandelingen nodig, dit is afhankelijk van de grootte en het aantal pigmentvlekken dat behandeld moet worden. Tussen de behandelingen dient een periode van minimaal 3 weken te zitten Is het dezelfde plek die nog een behandeling nodig heeft dan 8 weken Als het om een andere plek gaat in hetzelfde gebied Direct na de behandeling kan er roodheid of irritatie van uw huid optreden. Dit voelt een beetje zoals zonnebrand. Koel jouw huid direct met koele kompressen. Al na enkele uren vermindert de irritatie.

Resultaat van de behandeling

De behandeling is zeer veilig. Weefsels en huid blijven onbeschadigd en er is geen kans op littekenvorming. De gebruikte apparatuur is uitvoerig en langdurig getest en heeft het CE-keurmerk.

Voor- en nazorg

Voor de behandeling: tijdens het intakegesprek dien je een intakeformulier door te nemen en in te vullen waarop eventuele contra-indicaties staan. Indien je voor een laserbehandeling voor pigment komt dien je een aantal zaken in de gaten te houden. Je mag bijvoorbeeld geen antibiotica slikken (of tijdig stoppen) en gedurende 2 weken niet in de zon zijn geweest. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft dan mag je deze behandeling niet ondergaan.

Na de behandeling: na de behandelingen blijven pigmentvlekken weg, maar erfelijke aanleg blijft je houden, waardoor nieuwe pigmentvlekken kunnen ontstaan. Om dit te helpen voorkomen adviseer ik jou een verzorgingsproduct met een zonnefactor te gebruiken (minimaal SPF 30)

Reviews

Altijd gezellig bij Kris ,warm welkom,en altijd zeer tevreden weer naar huis ,Dank je wel Kris

- Anita Gravers

Hele lieve vrouw en goede behandeling topje

- Betsie Van alphen

Meerdere keren al geweest en ook dit keer weer zeer tevreden. Krista legt alles goed uit en zegt wat ze er zelf ook van vindt en daar hou ik van!

- Brigit May

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!