fbpx

Permanente make-up

Permanente make-up

Permanente make-up, afgekort PMU of ook wel ‘cosmetische tatoeage’, is het inbrengen van pigmenten met een speciaal PMU-apparaat met een ultradunne naald die heel snel op en neer gaat. De pigmenten gaan minder diep de huid in dan bij een tatoeage, en daarom vervaagt het langzaam.

Waarom PMU?

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een (cosmetische of medische) PMU-behandeling te kiezen, namelijk:

 • Altijd een verzorgd uiterlijk
 • Weinig tot geen wenkbrauwen hebben, dus weinig expressie in het gezicht
 • Moeite hebben met opmaken
 • Allergisch zijn voor make-up
 • Tijdens sporten en/of vakantie geen zorgen over uitlopen of wegvegen
 • Handig bij saunabezoek
 • Gewoon door wind en regen kunnen lopen of fietsen zonder zorgen
 • Zó je bed uit stappen en meteen een uitdrukking op je gezicht hebben
 • Als je een haaraandoening hebt, zoals Alopecia Areata
 • Littekens in je wenkbrauw
 • Littekens op je lip (‘hazenlip’)

Maatwerk

Omdat niemand een symmetrisch gezicht heeft, is het belangrijk om te kijken en niet alleen te meten. De botstructuur kan bijvoorbeeld afwijkend zijn en een spier kan sterker ontwikkeld zijn aan een kant door intensiever gebruik. Daarom is het belangrijk om goed te kijken en alles te zien, van licht of schaduweffecten tot bot- en spieropbouw in het gezicht. Niemand is hetzelfde, dus iedereen heeft andere wenkbrauwen. Een goede wenkbrauw geeft jouw gezicht een positieve invloed en een open en gelifte look. Jouw wenkbrauwen zijn maatwerk!

​​​​​​​​​​Na ongeveer 1,5 jaar kun je terugkomen voor een nabehandeling om je PMU op te frissen, zodat je er weer zo’n 1,5 jaar van kunt genieten.

Deze hairstroketechniek maakt gebruik van de meest fijne haartjes die niet van echt te onderscheiden zijn. Perfect om gaatjes en ontbrekende stukjes in de wenkbrauw in te vullen!

Permanente make-up verwijderen

Permanente make-up verwijderen is een veelvoorkomende behandeling. Ondanks permanente make-up (PMU) voor veel mensen een prachtige oplossing is, kan het toch voorkomen, dat je niet (meer) tevreden bent met het resultaat. Ik als permanente make-up specialiste zie veel meestal oude permanente make-up die niet meer mooi is en/of verkleurd of verkeerd geplaatst is. De klant komt voor de vraag of er correctie mogelijk is. Meestal is het eerst verwijderen de beste oplossing zodat je daarna echt mooi nieuw kunt plaatsen.

Permanente make-up en de Pico Laser Derma 4 Grande

Met mijn geavanceerde laserbehandeling kan ik permanente make-up bij de wenkbrauwen en lippen veilig verwijderen, zonder de omliggende huid te beschadigen. Op dit moment kan permanente make-up veel sneller, veiliger en effectiever worden verwijderd met een pico laser. Deze picoseconden laser is uitermate geschikt voor het veilig en snel verwijderen van alle kleuren permanente make-up. De picolaser zendt laserpulsen uit in een picoseconde. De energie van deze laser dringt de huid binnen en vernietigt onder de huid de ingekapselde deeltjes inkt van de permanente make-up.

Permanente make-up verwijderen: de behandeling

Tijdens de behandeling kleurt de permanente make-up eerst wit.Na de eerste behandeling kunnen grijs of blauw gekleurde wenkbrauwen al meteen warmer zijn kleur. De kan de huid wat rood en warm worden. Dan kan de volgende dag rondom het behandelde gebied wat zwelling optreden. Soms kunnen er kleine korstjes of blaasjes ontstaan. Dat zal dan de volgende dagen snel weer weg trekken. Na elke behandeling is de permanente make-up minder zichtbaar. Over het algemeen zijn er 2 á 3 behandelingen nodig, om permanente make-up helemaal te verwijderen. Om de 6 weken kan er een behandeling plaatsvinden.

Na het verwijderen van de PMU kan er nieuwe permanente make-up aangebracht worden. Het voordeel van het eerst verwijderen van de PMU is dat ik kan werken zonder rekening te houden met de mogelijke onzorgvuldigheid van de vorige behandelaar. 

Doet het verwijderen van PMU pijn? PMU verwijderen is geheel niet pijnloos. Toch is een verdoving niet nodig: de pijnprikkels zijn goed te verdragen, zeker omdat ik de huid koel Veel mensen vergelijken het gevoel van het laseren van permanente make-up, met het laten zetten van permanente make-up. Anderen omschrijven het als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Permanente make-up verwijderen is een veel voorkomende behandeling 

Reviews

Super tevreden

- Raquel Verhijde

Supertevreden over de behandeling. Krista is echt een topper in haar vak!

- Louette Schwartz

Na binnenkomst in haar prachtige salon werden mijn zenuwen direct weggenomen door de warme en duidelijke uitleg van Krista. Stap voor stap zijn we samen tot een prachtig model gekomen dat precies is wat ik wil en bij mijn gezicht past. Héél erg blij met het uiteindelijke resultaat, een hele dikke dank je wel hiervoor Krista!!

- Miranda de Graaf

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van onze behandelingen bij Beauty Barn? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.