fbpx

Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

De tijd van grote ontsierende littekens na het verwijderen van je tatoeage, is met de Pico Laser Derma 4 Grande gelukkig verleden tijd. De Picolaser is al de meest veilige en effectieve tattoo laser die er op de markt is. 

Voordelen van de Pico Laser Derma 4 Grande

In tegenstelling tot traditionele lasers produceert de Picolaser een lichtpuls in slechts een picoseconde. Dit is vele malen sneller dan de gewoonlijke nanoseconde. Het voordeel hiervan is dat de (inkt)pigmenten in veel kleinere deeltjes worden vernietigd. Het lichaam is dan ook beter in staat om deze deeltjes af te voeren na iedere behandeling, waardoor er minder behandelingen nodig zijn. Lasertherapie wordt daarbij beschouwd als de meest werkzame en veilige behandelmethode. Voordelen van de Picolaser?

 • 2 tot 3 keer zo snel als de traditionele laserapparaten
 • Ook geschikt voor donkere huidtypes
 • Een van de nieuwste technieken ter wereld
 • Best behaalde resultaten ooit
 • Krachtig, snel en kostenbesparend

Geen verdoving nodig

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel verdraagbaar. Er is geen verdoving nodig. Het wordt vaak vergeleken met een tatoeage of op de huid tikken met een strak elastiekje. Tijdens het behandelingsproces wordt jouw huid gekoeld wat een verdovend effect heeft. 

Nabehandeling/Nazorg

Is tatoeage weglaseren pijnlijk? De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. De napijn is echter van korte duur, maximaal een kwartier. Wanneer het behandelingsgebied groot is, is de pijn vergelijkbaar met zonnebrand, die soms enkele uren aanhoudt. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Het aantal benodigde behandelingen is vooraf nooit exact te bepalen maar wordt geschat aan de hand van een aantal eigenschappen van de tatoeage:

 • Amateur of professioneel: bij amateur tatoeage zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tatoeage
 • De leeftijd van de tatoeage: oudere tatoeages verdwijnen sneller dan jongere of recente tatoeages. We behandeld geen tatoeages die jonger dan 8 maanden geleden zijn gezet. 
 • De kleur(en) van de tatoeages: hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.
 • De plaats op het lichaam van de tatoeage: hoe hoger de tatoeage zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tatoeage verbleekt. Dit komt omdat het vernietigd/kapotte pigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd.
 • Huidtype: hoe lichter jouw huidtype, hoe sneller de tatoeage verdwijnt. 
 • Hoeveelheid gebruikte inkt: hoe minder inktsoorten zijn gebruikt, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen.
 • Littekenvorming ontstaan na zetten van de tatoeage: sommige mensen laten na het tatoeëren wat verdikte littekens achter. Verdikte littekens vereisen mogelijk meer behandeling om de tatoeage te verwijderen. Ook heb je meer kans op littekens door laserbehandeling. 
 • Type laser: hoe korter de pulsduur van de laser hoe minder behandelingen er nodig zijn. Het is duidelijk geworden dat er met de nieuwere picolasers minder behandelingen nodig zijn dan de oudere nanolasers.

Q&A

 • Hoe vaak kan ik worden behandeld? In de regel zitten er telkens 8 weken tussen de behandelingen in. Deze rustperiode is nodig om de huid goed te laten genezen.
 • Welke voorzorgsmaatregelen moet je vooraf nemen? Zorg ervoor dat je op de dag van behandeling geen dag- of camouflagecrèmes op de te behandelen huiddelen aanbrengt. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je dient de haren weg te halen (d.m.v. scheren) op de dag van de behandeling.
 • Wat is de nazorg voor een tatoeage laser behandeling? Koelen! Wanneer grote delen van het gezicht zijn behandeld is het verstandig om de eerstvolgende 2 nachten bij het slapen het hoofdeinde van het bed te verhogen om zwelling tegen te gaan (bijv. meerdere hoofdkussens gebruiken).

  De genezing van het behandeld huiddeel gaat gepaard met de vorming van donkergekleurde oppervlakkige schilfertjes die na 3 tot 5 dagen vanzelf loslaten. Deze schilfertjes kunnen soms veel jeuk geven. Het is belangrijk om er dan niet aan te zitten of te krabben. Bij elke verwijdering van pigment moet je een tube crème kopen die 3 maal daags aangebracht moet worden dit helpt de genezing Wanneer het behandelde gebied geïrriteerd raakt door kleding of kledingaccessoires moet hierover een beschermende steriele gaas of verband worden geplakt.

  De huid is na de behandeling kwetsbaar en dien je dus voorzichtig te behandelen. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Gewoon voorzichtig wassen mag wel. Camoufleren mag wel maar de camouflage er niet afpoetsen, dit kan de huid beschadigen.

  Vermijd zwemmen of contactsporten wanneer er nog schilfertjes aanwezig zijn. Douchen is toegestaan. Echter de behandelde huid met een zachte handdoek droog deppen en niet hard wrijven!

  Bescherm de huid tegen zonlicht. Zonlicht is niet goed voor de huid die behandeld is of behandeld gaat worden met laserlicht. Bescherm de huid 6 weken vóór en na de behandeling goed tegen de zon. Als er meer behandelingen nodig zijn, geldt dat ook voor de periode tussen de behandelingen in. Je kunt best naar buiten als de zon schijnt, maar gebruik een zonnebrandmiddel met factor 50 of hoger op de behandelde plekken. Zonnebaden of zonnebanken wordt ten sterkste afgeraden. Wanneer je toch gaat zonnebaden bestaat er een verhoogde kans op bruine verkleuring van de huid wat lang kan blijven bestaan. Als dit gebeurt kan een volgende laserbehandeling niet doorgaan omdat de huid te bruin is.
 • Wanneer dien je je arts te waarschuwen? Indien de behandelde huid pijn gaat doen, gaat zweren en zwellen met pusvorming is het mogelijk dat er een huidinfectie is opgetreden. Dit komt echter heel zelden voor.

Reviews

Altijd gezellig bij Kris ,warm welkom,en altijd zeer tevreden weer naar huis ,Dank je wel Kris

- Anita Gravers

Hele lieve vrouw en goede behandeling topje

- Betsie Van alphen

Meerdere keren al geweest en ook dit keer weer zeer tevreden. Krista legt alles goed uit en zegt wat ze er zelf ook van vindt en daar hou ik van!

- Brigit May

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!