fbpx

De meest gehoorde fabels over PMU

De meest gehoorde fabels over PMU

De PMU-specialist staat altijd klaar om je alles te vertellen over permanente make-up (PMU) en je te informeren over de behandeling, de voordelen en de mogelijke nadelen. Toch lezen mensen vaak eerst veel over de behandeling op internet. Het gevaar loert: over PMU bestaan veel misvattingen. Krista Meijne van PMU Studio 26 vertelt over veelvoorkomende fabels over PMU en hoe de vork wél in de steel steekt.

Het zit altijd goed

PMU zit eigenlijk nooit direct goed na één behandeling. Wenkbrauwen zijn immers strikt maatwerk. Niemand heeft een symmetrisch gezicht. Hoe exact je de wenkbrauwen dus ook uitmeet, je kunt ze nooit exact gelijk aanbrengen. Door botstructuur, spieren en de vorm van je gezicht kunnen ze er dan alsnog verschillend uit komen te zien. Het aanbrengen van PMU is dan ook een vak, het vraagt om goed kunnen kijken vanuit ervaring. Het aanbrengen van PMU gebeurt in twee tot drie sessies. In het begin is het pigment namelijk nog donkerder en moet je huid nog helen. Het uiteindelijke resultaat is pas na ongeveer drie tot vijf weken te zien.

PMU ziet er onnatuurlijk uit

Misschien denk je, omdat je foto’s hebt gezien van donkere wenkbrauwen of wenkbrauwen met hele strakke lijnen, dat PMU een onnatuurlijk resultaat geeft. Bij nano hairstrokes worden haartjes over elkaar heen getekend voor een haartjes-effect en om ontbrekende stukjes in een wenkbrauw zo natuurlijk mogelijk op te vullen. De schaduwtechniek heeft iets weg van het gebruik van wenkbrauwpoeder en ombre brows zorgen met kleurverloop voor een natuurlijke overgang met de huid, zonder harde lijnen die er snel nep uitzien. Mensen zullen heel goed moeten kijken voor ze doorhebben dat je wenkbrauwen niet echt zijn!

PMU is een tatoeage

Het is zo dat er bij PMU met een naald pigment in de huid gebracht wordt, net als bij het aanbrengen van een tattoo. Daarmee houdt de vergelijking op. Het type naald is anders, de pigmenten zijn anders en de apparaten zelf verschillen ook. Een ander verschil is de manier waarop het aangebracht wordt. Een tattoo wordt in het onderhuidse bindweefsel aangebracht, op ongeveer drie millimeter diepte. De pigmenten van PMU zitten veel minder diep, namelijk op anderhalf tot twee millimeter. Dit is ook waarom een tattoo altijd blijft zitten en PMU na een aantal jaar weer vervaagt.

PMU is alleen voor vrouwen

Mannen zullen minder snel bekend zijn met het tekenen van wenkbrauwen. Toch kijken mannen ook in de spiegel en kunnen zij onzeker raken over hun uiterlijk. Veel mannen houden bijvoorbeeld van volle wenkbrauwen, alleen lang niet iedere man heeft ze. De wenkbrauwen kunnen te dun zijn, of door een vorm van alopecia uitvallen. PMU kan dan een uitkomst zijn. Het geeft een natuurlijk resultaat door het aanbrengen van verschillende ‘haartjes’. Hierdoor ontstaat een natuurlijk resultaat, waardoor mensen niet snel door zullen hebben dat je wenkbrauwen zijn aangebracht of aangevuld met PMU.

De feiten

Krista Meijne van PMU Studio 26 geeft aan dat er nog veel meer nuttige informatie is om te delen. Bijvoorbeeld dat goede nazorg na een PMU-behandeling essentieel is. ‘Je huid moet zo droog mogelijk blijven en je mag er tenminste tien dagen niets op smeren. Geen crème of make-up dus, en je mag nog niets bijtekenen. Gecombineerd met een lang genoeg herstel kunnen we zo het mooiste resultaat bereiken. Pas wanneer je huid geheeld is, is het werkelijke resultaat zichtbaar. Is het nog niet naar wens? Dan gaan we gewoon door tot je het resultaat hebt waar je wel naar op zoek bent. Net zo lang tot je elke ochtend tevreden in de spiegel kunt kijken!’

Reviews

Een heel fijn intakegesprek. Heel kundig, gezellig en behulpzaam. Ontzettend goed geholpen!

- Margaret Rozemeijer

Zeer tevreden. Krista neemt de tijd voor je, legt stap voor stap uit, is erg nauwkeurig. Ga tevreden de deur uit.

- Sandra Spanjaard

Altijd blij als ik weer geweest ben. Supermooi! Dankjewel lieve Krista.

- Raquel Vos

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!