fbpx

Hoe permanent is permanente make-up?

Hoe permanent is permanente make-up?

Het klinkt voor de hand liggend: permanente make-up, dat blijft dus ook permanent zitten. Maar wat als je het na een paar jaar toch anders zou willen, of dat een nieuwe trend de kop opsteekt? Krista Meijne legt uit dat PMU juist bestendig is tegen trends. Het blijft ongeveer 1 tot 3 jaar goed zitten. Daarna is de PMU bij te werken naar hoe je het wil en legt juist een prachtige basis die je verder zelf naar wens kunt aanvullen!

Jarenlang resultaat?

Er gaan veel voordelen gepaard met PMU. Zo scheelt het veel tijd, je weet dat je make-up altijd goed zit en ook gedurende de dag goed blijft zitten. Toch struikelen mensen nog wel eens over het ‘permanente’ gedeelte van de PMU. Betekent dit dat PMU ook echt jarenlang blijft zitten? Hoe vormt PMU een mooie basis waar je langdurig van kunt genieten? De eerste belangrijke stap is de gang maken naar een expert die weet waar ze over praat.

Veranderende trends

Op het internet en in magazines zie je om de haverklap nieuwe trends en producten voorbijkomen met allerlei nieuwe looks en technieken om uit te proberen. Het ene jaar is een smokey eye een hit, het andere jaar juist een natuurlijke look. Je kunt met make-up eindeloos variëren en experimenteren. Permanente make-up zit alleen aangebracht in de huid. Daarom is het belangrijk dat deze PMU goed wordt aangebracht en fungeert zodoende als fundament voor de rest van je look, waarmee je vervolgens eindeloos kunt variëren.

Goede basis

In die zin is PMU erg trendbestendig. Je legt er een prachtige basis mee, een mooie, subtiele eyeliner benadrukken je ogen en een vollere wenkbrauw zorgt voor meer expressie in je gezicht. Vervolgens kun je deze basis verder aanvullen en opmaken zoals je zelf wil. Ga maar na: een ooglook past juist prachtig bij een mooie eyeliner, en je wenkbrauwhaartjes groeien gewoon door en hebben nog wat styling nodig.

Waarom vervaagt PMU?

Hoewel de make-up permanent wordt genoemd, vervaagt het wel na een aantal jaar. Dit komt doordat het pigment in de lederhuid wordt aangebracht. De huid is altijd bezig met een vernieuwingsproces en wordt beïnvloed door zonlicht. Wil je zo lang mogelijk van je PMU genieten, zorg dan dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Na verloop van tijd zal de PMU echter toch vervagen – het duurt ongeveer één tot drie jaar voor er een touch-up nodig is. Zo zorgt PMU ervoor dat de basis van je make-up jarenlang goed zit. Het geeft je een natuurlijk resultaat dat weinig zal opvallen: je hebt een open en sprekend gelaat zonder dat mensen direct zien dat je PMU hebt.

Over PMU Studio 26

PMU Studio 26 is de salon van Krista Meijne. Krista staat voor kwaliteit, daarom is ze opgeleid bij Irma Hulscher en is aangesloten bij het NSGP. ‘Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent. PMU is immers een kwestie van maatwerk: de wenkbrauwen, eyeliner of lippen moeten goed bij het gezicht passen met een juiste vorm en kleur. Dat is waarom PMU ook nooit in één keer goed zit. Je kunt het beste uitgaan van twee tot drie behandelingen om de PMU echt helemaal naar wens aan te brengen. Lijkt PMU je wat, of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op en laat je informeren!’

Reviews

Krista is echt de beste in haar vak! Je voelt je al snel vertrouwd omdat ze zoveel kennis heeft en 100% weet wat ze doet. Heel fijn, en heel relaxed op die manier.

- Nicole Engelenberg

Super blij met m’n wenkbrauwen! Uitgebreid advies gekregen. Er wordt goed naar je wensen geluisterd. Zeer professioneel en met veel zorg behandeld.

- Chantal Labee

Super blij weer met het resultaat!

- Corinne Timmer Zweers

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van onze behandelingen bij Beauty Barn? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.