fbpx

Hoe permanent is permanente make-up?

Hoe permanent is permanente make-up?

Het klinkt voor de hand liggend: permanente make-up, dat blijft dus ook permanent zitten. Maar wat als je het na een paar jaar toch anders zou willen, of dat een nieuwe trend de kop opsteekt? Krista Meijne legt uit dat PMU juist bestendig is tegen trends. Het blijft ongeveer 1 tot 3 jaar goed zitten. Daarna is de PMU bij te werken naar hoe je het wil en legt juist een prachtige basis die je verder zelf naar wens kunt aanvullen!

Jarenlang resultaat?

Er gaan veel voordelen gepaard met PMU. Zo scheelt het veel tijd, je weet dat je make-up altijd goed zit en ook gedurende de dag goed blijft zitten. Toch struikelen mensen nog wel eens over het ‘permanente’ gedeelte van de PMU. Betekent dit dat PMU ook echt jarenlang blijft zitten? Hoe vormt PMU een mooie basis waar je langdurig van kunt genieten? De eerste belangrijke stap is de gang maken naar een expert die weet waar ze over praat.

Veranderende trends

Op het internet en in magazines zie je om de haverklap nieuwe trends en producten voorbijkomen met allerlei nieuwe looks en technieken om uit te proberen. Het ene jaar is een smokey eye een hit, het andere jaar juist een natuurlijke look. Je kunt met make-up eindeloos variëren en experimenteren. Permanente make-up zit alleen aangebracht in de huid. Daarom is het belangrijk dat deze PMU goed wordt aangebracht en fungeert zodoende als fundament voor de rest van je look, waarmee je vervolgens eindeloos kunt variëren.

Goede basis

In die zin is PMU erg trendbestendig. Je legt er een prachtige basis mee, een mooie, subtiele eyeliner benadrukken je ogen en een vollere wenkbrauw zorgt voor meer expressie in je gezicht. Vervolgens kun je deze basis verder aanvullen en opmaken zoals je zelf wil. Ga maar na: een ooglook past juist prachtig bij een mooie eyeliner, en je wenkbrauwhaartjes groeien gewoon door en hebben nog wat styling nodig.

Waarom vervaagt PMU?

Hoewel de make-up permanent wordt genoemd, vervaagt het wel na een aantal jaar. Dit komt doordat het pigment in de lederhuid wordt aangebracht. De huid is altijd bezig met een vernieuwingsproces en wordt beïnvloed door zonlicht. Wil je zo lang mogelijk van je PMU genieten, zorg dan dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Na verloop van tijd zal de PMU echter toch vervagen – het duurt ongeveer één tot drie jaar voor er een touch-up nodig is. Zo zorgt PMU ervoor dat de basis van je make-up jarenlang goed zit. Het geeft je een natuurlijk resultaat dat weinig zal opvallen: je hebt een open en sprekend gelaat zonder dat mensen direct zien dat je PMU hebt.

Over PMU Studio 26

PMU Studio 26 is de salon van Krista Meijne. Krista staat voor kwaliteit, daarom is ze opgeleid bij Irma Hulscher en is aangesloten bij het NSGP. ‘Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent. PMU is immers een kwestie van maatwerk: de wenkbrauwen, eyeliner of lippen moeten goed bij het gezicht passen met een juiste vorm en kleur. Dat is waarom PMU ook nooit in één keer goed zit. Je kunt het beste uitgaan van twee tot drie behandelingen om de PMU echt helemaal naar wens aan te brengen. Lijkt PMU je wat, of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op en laat je informeren!’

Reviews

Ik kwam al jaren bij Mascha voor mijn voetjes en was zo blij dat ze het weer heeft opgepakt op een schitterende locatie. Mascha is een vakvrouw, werkt erg hygiënisch en zorgt ervoor dat mijn voeten er weer schoon en fris uitzien. Schimmelnagels worden goed behandeld en ze luistert naar mijn wensen. Super fijn om hier je voeten te laten verwennen!

- Sandra Tognetti

Uitstekend resultaat bij de heerlijke gezichts behandeling. Schoon, netjes en punctueel wat je wil van een behandeling. En ook bij vragen krijg je advies waar je mee verder kunt. Behandeling Professioneel en met liefde uitgevoerd. Cadeautje voor mezelf.

- Iris

Ik heb bij Mascha een heerlijke schoonheidsbehandeling ondergaan die mij een ontspannen en voldaan gevoel gaven en een prachtig resultaat. Mascha is een fijne vakvrouw die precies weet waar ze mee bezig is. Ze verteld welke producten ze gebruikt en welk persoonlijk doel ze dienen, na een gedegen huidanalyse. Ze werkt hygiënisch en kalm waardoor de ontspanning al snel intreedt. Een schoonheidsbehandeling bij Mascha is een stukje persoonlijke verwennerij maar ook erg leuk om cadeau te doen!

- Yvonne

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van onze behandelingen bij Beauty Barn? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.