fbpx

Hoe zorg ik dat mijn PMU zo lang mogelijk mooi blijft zitten?

Hoe zorg ik dat mijn PMU zo lang mogelijk mooi blijft zitten?

Je PMU-behandeling zit erop en alles is naar wens verlopen. Eindelijk heb je de wenkbrauwen, eyeliner of lippen waarvan je droomde. De volgende stap is dan om je permanente make-up zo lang mogelijk mooi te houden. Dat kan door je PMU tijdig te laten bijwerken én door de nazorginstructies goed op te volgen, om te voorkomen dat de pigmentkleur gaat vervagen. Krista Meijne van PMU Studio 26 vertelt alles over nazorg in de salon en geeft handige tips voor thuis!

pmu

Wanneer is mijn PMU genezen?

‘Om het mooiste resultaat te bereiken, is het belangrijk om de huid eerst goed te laten herstellen. Het genezingsproces van buitenaf duurt ongeveer een week. In deze periode is het behandelde gebied erg kwetsbaar en is het belangrijk om contact met de gezichtshuid zoveel mogelijk te vermijden. Vervolgens gaat de genezing nog zo’n vier weken onderhuids door. Zodra je huid helemaal genezen is, hoef je het verder niet meer te onderhouden. Je kunt er dan alles mee doen. Zelfs na het zwemmen, een regenbui of saunabezoek zit je make-up nog keurig op zijn plek.’

Hoelang blijft PMU zitten?

Ondanks dat de naam ‘permanente make-up’ doet vermoeden dat de kleur voorgoed blijft zitten, is dat niet helemaal waar. De kleur vervaagt na verloop van tijd grotendeels door het natuurlijke huidvernieuwingsproces. Om je wenkbrauwen, eyeliner of lippen mooi te houden, kun je na ongeveer 1,5 jaar terugkomen voor een opfrisbehandeling. Hierna kun je weer zo’n 1,5 jaar genieten van perfect zittende PMU.

Hoe houd je PMU mooi?

Krista benadrukt dat goede nazorg in de weken na een PMU-behandeling essentieel is. ‘Na de PMU-behandeling moet de huid een week lang droog blijven. Het is daarom verstandig om je haar vóór de behandeling te wassen. Ook mag je er ten minste tien dagen niets op smeren. Geen crème of make-up dus, en je mag nog niets bijtekenen. Wel kun je een speciale zalf van Bepanthen smeren om het huidherstel te bevorderen. Deze gebruiken we ook in de salon.’

Nazorginstructies

  • Vermijd minimaal een week lang water en activiteiten waarbij je gaat zweten, zoals een saunabezoek of sporten. Zorg dat je 30 dagen lang niet zwemt in het zwembad of zeewater.
  • Blijf daarnaast uit de zon en ga niet onder de zonnebank.
  • Smeer de gepigmenteerde huid één à twee keer per dag in met een laagje Bepanthen (pas op: smeer niet te veel bij de ogen) met schone handen of een schoon wattenstaafje.
  • Zorg dat er tien dagen lang niets op de behandelde huid komt (geen make-up) en vermijd scrubben voor minstens een maand.
  • Raak het behandelde gebied niet aan en krab geen losse velletjes of korstjes weg. Deze laten vanzelf los.
  • Wrijf het behandelde gebied drie tot vier weken niet droog, maar laat het aan de lucht drogen of dep het voorzichtig droog met een tissue.
  • Wanneer je ogen gezwollen zijn na de behandeling, kun je deze koelen met bijvoorbeeld een zak bevroren doperwten. Let op dat je dit niet op de blote huid doet, maar plaats er bijvoorbeeld een tissue tussen om het droog te houden.
  • Wees na de lippigmentatie voorzichtig bij het tandenpoetsen en smeer je lippen voorafgaand in. De eerste uren na de behandeling kun je het beste door een rietje drinken.

Begeleiding van begin tot eind

Wil je meer informatie over PMU en het onderhouden hiervan? Krista Meijne van PMU Studio 26 voorziet je graag van een deskundig advies en begeleidt je het hele proces van begin tot eind. Zo ben je verzekerd van het allerbeste resultaat en PMU dat volledig naar wens is.

Reviews

Bij Mascha laten masseren in een opbouwende fase waardoor mijn spieren steeds losser worden en ik beter kan sporten en minder pijn heb in mijn schouders, ze werkt heel vakkundig en voel me erg prettig in haar kamer. Ze geeft goede adviezen die je kan gebruiken in het dagelijkse leven qua sport, voeding en voedingssupplementen.

- Sandra Bus

Ook ik ben al jarenlang klant bij Mascha. Ze is een vakvrouw. Gedreven in haar werk. Luistert goed naar je wensen, zoekt dingen uit en geeft een eerlijk advies. Een schoonheidsbehandeling bij Mascha is voor mij ook een moment van ontspanning en rust. Ze weet een fijne sfeer neer te zetten en ik vind haar een leuk mens.

- Lizzy

Mascha heeft veel kennis op diverse vlakken en dat merk je in haar werkwijze en adviezen. Eerlijk, duidelijk en behulpzaam. Zij werkt met zorg en hygiënisch. Ben al jarenlang een tevreden klant.

- Irene

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van onze behandelingen bij Beauty Barn? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.