fbpx

Permanente make-up en chemotherapie

Permanente make-up en chemotherapie

Je wenkbrauwen zijn een sieraad van je gezicht, en geven je expressie. Eén van de dingen waar veel kankerpatiënten tegenop zien als ze chemotherapie moeten ondergaan is dat ze hun prachtige haren, inclusief wenkbrauwen, zullen verliezen. Permanente make-up is daar een mooie oplossing voor.

PMU tijdens chemotherapie

Krista Meijne van PMU Studio 26 is gespecialiseerd in wenkbrauwen. Ze weet als geen ander hoe wenkbrauwen het gezicht kunnen verrijken. Ze biedt daarom een breed scala aan behandelingen aan, variërend van browlifting tot permanente make-up. Vooral dit laatste is een mooie manier om wenkbrauwen te creëren als deze verdwijnen door bijvoorbeeld chemotherapie. Kankerpatiënten gaan al door een zware periode, en het verliezen van de wenkbrauwen komt daar ook nog eens bij. Met haar permanente make-up biedt Krista een oplossing om deze periode wat dragelijker te maken.

Begin op tijd

Vaak is het echter zo dat je tijdens de chemotherapie geen permanente make-up mag laten zetten. ‘Het lichaam heeft het in deze periode al zwaar genoeg, en is vaak te verzwakt om weerstand te bieden tegen schade van buitenaf. Hoewel permanente make-up doorgaans erg veilig is kan het zetten hiervan tijdens chemotherapie leiden tot ontstekingen’. Krista raadt daarom altijd aan om je eerste behandeling ruim op tijd te plannen, het liefst acht weken voor de chemotherapie. Dan is er namelijk ook ruimte voor een nabehandeling. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je eerste behandeling vier weken voor de chemotherapie te plannen. In dat geval worden je wenkbrauwen in één behandeling aangepakt’. Daarnaast is het mogelijk om permanente make-up toe te passen na de chemotherapie. Krista adviseert om dit altijd te bespreken met de behandelend arts of oncoloog.

Verschillende technieken

Heb je toestemming van de arts of oncoloog, dan zijn er verschillende technieken voor permanente wenkbrauwen. De drie technieken die Krista aanbiedt zijn de ombre-brow, de schaduw-brow, en de nano-brow. De ombre-brow techniek creëert een goed gevulde wenkbrauw, waarbij de kleurintensiteit afloopt richting de neus. Bij de schaduw-brow lijkt het alsof de wenkbrauw is getekend met wenkbrauwpoeder of een stomp potlood. Dit geeft de wenkbrauw een zacht resultaat. Bij de nano-brow maakt Krista gebruik van een hairstroke-techniek. Hiermee creëert ze fijne haartjes die niet van echt te onderscheiden zijn. Zo kan ze bijvoorbeeld ontbrekende stukjes in de wenkbrauw opvullen.

In goede handen

Welke behandeling je ook kiest, je bent bij Krista aan het juiste adres. Ze heeft verschillende opleidingen en masterclasses gevolgd, en heeft inmiddels haar eigen techniek ontwikkeld waarbij pigmentleer en tekentechnieken centraal staan. Daarnaast heeft ze een PMU-keurmerk en is haar studio goedgekeurd door de GGD. Krista is altijd bereid om (telefonisch) advies te geven. Zo kun je samen kijken of permanente make-up iets voor jou is.

Reviews

Altijd gezellig bij Kris ,warm welkom,en altijd zeer tevreden weer naar huis ,Dank je wel Kris

- Anita Gravers

Hele lieve vrouw en goede behandeling topje

- Betsie Van alphen

Meerdere keren al geweest en ook dit keer weer zeer tevreden. Krista legt alles goed uit en zegt wat ze er zelf ook van vindt en daar hou ik van!

- Brigit May

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!