fbpx

Permanente make-up: meer dan alleen make-up

Permanente make-up: meer dan alleen make-up

Permanente make-up is geschikt voor meer dan alleen make-up. De techniek is ook te gebruiken bij medische toepassingen. Het is bijvoorbeeld toe te passen bij littekens of plaatselijke kaalheid. Krista Meijne van PMU Studio 26 geeft een kijkje in de wereld van medische pigmentatie.

Niet-cosmetische doelen

Veel mensen kiezen voor PMU omdat het een cosmetische verbetering geeft: met PMU heb je geen omkijken meer naar je make-up en hoef je hier dus niet elke ochtend mee bezig. Doordat pigment in je huid wordt aangebracht, blijft het lange tijd goed zitten. Dit is te gebruiken bij onder andere wenkbrauwen en eyeliner. Maar PMU is niet alleen te gebruiken voor cosmetische doeleinden. Door het gebruik van pigment die vrij ondiep in de huid wordt aangebracht, kan het ook worden ingezet bij meer medische doelen. Dan is het niet de bedoeling om het eruit te laten zien als make-up, maar om iets optisch te verbeteren of verbloemen. Daarom wordt het ook wel medische pigmentatie genoemd of dermatografie.

Dunne of uitgevallen wenkbrauwen

Medische pigmentatie kan ook een uitkomst zijn wanneer je wenkbrauwen heel dun zijn, of zelfs volledig afwezig zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een haaraandoening zoals alopecia. Alopecia is een auto-immuunziekte waarbij je lichaam bepaalde lichaamseigen cellen als vijandig ziet, en gaat aanvallen. Hierdoor kun je te maken krijgen met haaruitval, wat ook bij de wenkbrauwen kan optreden. Met PMU kunnen hele realistische wenkbrauwen aangebracht worden. De haartjes worden afzonderlijk van elkaar getekend, waardoor ze er samen uitzien als een mooi gevormde, volle wenkbrauw. Zo kun je jouw gezicht en ogen laten spreken.

Littekens in je wenkbrauwen

Littekens blijven meestal je hele leven zitten. Dit kan erg vervelend zijn, wanneer ze op een zichtbare plek zitten, bijvoorbeeld in je wenkbrauwen. Het kan gebeuren dat de haartjes op het litteken in je wenkbrauw niet meer groeien, waardoor het litteken zichtbaar blijft. Met PMU kunnen de haartjes zo getekend worden dat het litteken niet langer opvalt en je wenkbrauw eruitziet als een geheel.

Andere toepassingen

Permanente make-up kan ook gebruikt worden wanneer je wel make-up wilt dragen, maar allergisch bent voor veel soorten make-up. Je hoeft dan met permanente make-up niet steeds op te blijven letten of je wel de goede koopt, of zorgen te maken dat je gedurende de dag te maken krijgt met huiduitslag.

De behandeling

Krista Meijne van PMU Studio 26 zet zich in om voor jou zo mooi mogelijk resultaat te creëren. Dit doet ze door vooraf goed de vorm en dikte van de aan te brengen permanente make-up of medische pigmentatie te bepalen. Vervolgens gaat ze secuur te werk zodat het resultaat ook echt naar wens wordt. Let wel op: PMU zit nooit in een keer goed en is nooit volledig symmetrisch. Dat zorgt er juist voor dat het resultaat des te natuurlijker is. Geïnteresseerd in PMU of wil je meer informatie? Neem dan contact op!

Reviews

Ik kwam al jaren bij Mascha voor mijn voetjes en was zo blij dat ze het weer heeft opgepakt op een schitterende locatie. Mascha is een vakvrouw, werkt erg hygiënisch en zorgt ervoor dat mijn voeten er weer schoon en fris uitzien. Schimmelnagels worden goed behandeld en ze luistert naar mijn wensen. Super fijn om hier je voeten te laten verwennen!

- Sandra Tognetti

Uitstekend resultaat bij de heerlijke gezichts behandeling. Schoon, netjes en punctueel wat je wil van een behandeling. En ook bij vragen krijg je advies waar je mee verder kunt. Behandeling Professioneel en met liefde uitgevoerd. Cadeautje voor mezelf.

- Iris

Ik heb bij Mascha een heerlijke schoonheidsbehandeling ondergaan die mij een ontspannen en voldaan gevoel gaven en een prachtig resultaat. Mascha is een fijne vakvrouw die precies weet waar ze mee bezig is. Ze verteld welke producten ze gebruikt en welk persoonlijk doel ze dienen, na een gedegen huidanalyse. Ze werkt hygiënisch en kalm waardoor de ontspanning al snel intreedt. Een schoonheidsbehandeling bij Mascha is een stukje persoonlijke verwennerij maar ook erg leuk om cadeau te doen!

- Yvonne

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van onze behandelingen bij Beauty Barn? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.