fbpx

PMU in de zomer: dit moet je weten

PMU in de zomer: dit moet je weten

De zomer breekt weer aan en dat betekent voor veel dames een opknapbeurt voor het uiterlijk. De haren krijgen weer een lichtere en zomerse kleur. De voeten gaan weer in open schoenen, dus maak ook zeker een afspraak bij de pedicure. Wil je gekleurde lippen of laat je graag je wenkbrauwen perfect uitkomen boven je zonnebril? Dan is het zeker tijd voor een PMU-behandeling. Maar is dat wel zo handig als de ‘r’ niet meer in de maand zit? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is PMU en waarom kiezen vrouwen ervoor?

PMU is een afkorting voor permanente make-up. Je kunt het ook zien als een cosmetische tatoeage. Er wordt pigment ingebracht in de huid met een ultradunne naald, die snel op en neer beweegt. De pigmenten zitten alleen minder diep in de huid dan een echte tatoeage. Daarom moet je eens in het jaar weer terug voor een touch-up behandeling.

Wat zijn de voordelen van PMU?

PMU heeft enkele voordelen. Vrouwen laten dit graag doen om onderstaande redenen:

  • Altijd een verzorgd uiterlijk: of je nu zo uit bed stapt of extra make-up aanbrengt, je ziet er altijd opgemaakt uit. Dit zorgt weer voor een zekerder gevoel over je uiterlijk
  • Allergisch zijn voor make-up: in make-up zitten stoffen waar niet elke huid tegen kan. Om er toch op je best uit te zien, is PMU een geweldige oplossing
  • Weinig tijd om make-up aan te brengen: heb je ‘s ochtends weinig tijd? Ook dan is PMU geweldig. Het scheelt je veel tijd als je niet elke dag uitgebreid voor de spiegel hoeft te staan

PMU in de zomer: is het handig om te doen?

Je kunt PMU in de zomer laten aanbrengen, maar het is niet heel handig om erna vol in de zon te zitten. Door de uv-straling gaat de celdeling sneller en daardoor breekt pigment sneller af. Als de permanente make-up net is aangebracht, kan deze snel weer vervagen. Smeer het behandelde gebied altijd goed in met een hoge factor en blijf in de schaduw.

Let op!

Overweeg je een PMU-behandeling te nemen? Weet dat je niet in één keer klaar bent. PMU zit eigenlijk nooit na een enkele behandeling al goed. Vaak heb je een touch-up nodig om precies de juiste vorm te creëren. PMU gaat vervolgens een aantal jaar mee, maar na 2 à 3 jaar kan het nodig zijn om de PMU ook weer bij te werken.

Neem nu contact op met PMU Studio 26

Overweeg jij al een tijdje een PMU behandeling? Maak dan een afspraak met PMU Studio 26. Laat je helpen door een ervaren styliste, in een door de GGD goedgekeurde salon. Neem gerust contact op!

Reviews

Altijd gezellig bij Kris ,warm welkom,en altijd zeer tevreden weer naar huis ,Dank je wel Kris

- Anita Gravers

Hele lieve vrouw en goede behandeling topje

- Betsie Van alphen

Meerdere keren al geweest en ook dit keer weer zeer tevreden. Krista legt alles goed uit en zegt wat ze er zelf ook van vindt en daar hou ik van!

- Brigit May

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!