fbpx

Trends en technieken op het gebied van permanente eyeliner

Trends en technieken op het gebied van permanente eyeliner

Ook au naturel ben je mooi, maar met make-up spreekt je gezicht toch nét wat meer. Je ogen lijken net iets helderder, je wenkbrauwen zijn wat expressiever, je lippen krijgen een net wat mooiere kleur. Het gebruik van make-up is dan ook al zo oud als de weg naar Rome – of eigenlijk nog veel ouder. Maar permanente make-up van hoge kwaliteit, dát is nog vrij nieuw. Maar de technieken en trends zijn steeds geavanceerder.

Waarom permanente make-up?

Bij permanente make-up denken we al snel aan het bijwerken van de wenkbrauwen. Maar wist je dat permanente eyeliner ontzettend veel kan doen voor je gezicht? Een subtiele lijn onder of boven de wimperrand geeft de indruk dat de wimpers voller zijn. Daarnaast kun je hiermee de oogvorm lichtelijk manipuleren. Wanneer de buitenste ooghoeken naar beneden wijzen, kun je middels eyeliner dit optisch liften. En het grote voordeel van permanente make-up? De eyeliner loopt nooit uit!

Verschillende technieken

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden ingezet om de permanente eyeliner te plaatsen.

  • Infra lash: een dun lijntje tussen de wimpers. Doordat dit lijntje zeer subtiel is, wekt dit op zeer natuurlijke wijze de illusie dat de wimpers een stuk voller zijn.
  • Volle eyeliner: een bredere lijn, ook boven de wimpers. Geeft een licht opgemaakte look.
  • Volle eyeliner met wing: een bredere lijn mét wing. Het omhoogwijzende staartje van de wing geeft de ogen een optische lift.
  • Smudge eyeliner: een schaduweyeliner. Dit creëert het effect alsof de ogen met een potloodje zijn bijgewerkt.
  • Gekleurde eyeliners: een van bovenstaande technieken maar dan met een of meerdere kleuren.

De behandeling

Voordat een behandeling begint, zal er altijd een intakegesprek worden ingepland. In dat gesprek is er de ruimte voor om de wensen te bespreken, en is dit het moment om de ideale vorm en kleur te bepalen. De specialist kan je hierover gedegen advies geven, op basis van jouw oogvorm en wensen. Wanneer je tevreden bent met het plan, worden er twee afspraken gemaakt. De pigmenten van de permanente make-up moeten rustig worden opgebouwd, waardoor het belangrijk is dat er minimaal vier weken tussen de behandelingen in zitten.

Trends

In het derde decennium van de 21e eeuw hebben de meeste trends de revue al gepasseerd. De grote eyeliner van de jaren 70, het kohllijntje onder het oog in de jaren 90, we kennen het allemaal. Trends op het gebied van permanente eyeliner zijn dan ook vaak wat subtieler. De onderste waterlijn laten we tegenwoordig bijna geheel met rust, eyeliner zien we voornamelijk boven het oog. Hier is het vaak een sierlijke lijn met subtiele wing, of een nauwelijks zichtbare lijn in natuurlijke kleur. Dit biedt een mooi canvas om de look uit te bouwen wanneer een gelegenheid daarom vraagt.

In goede handen

Ben jij benieuwd naar welk type permanente eyeliner goed bij jou past? Of heb je andere wensen op het gebied van permanente make-up? Zorg dat je in goede handen bent. Een goed opgeleide en ervaren PMU-artist zorgt ervoor dat jouw natuurlijke schoonheid optimaal benadrukt wordt én jouw wensen zo goed mogelijk gevolgd worden. Neem gerust contact op met PMU Studio 26 voor meer informatie!

Reviews

Een heel fijn intakegesprek. Heel kundig, gezellig en behulpzaam. Ontzettend goed geholpen!

- Margaret Rozemeijer

Zeer tevreden. Krista neemt de tijd voor je, legt stap voor stap uit, is erg nauwkeurig. Ga tevreden de deur uit.

- Sandra Spanjaard

Altijd blij als ik weer geweest ben. Supermooi! Dankjewel lieve Krista.

- Raquel Vos

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!