fbpx

Wat weet jij over permanente make-up?

Wat weet jij over permanente make-up?

De meeste vrouwen hebben een vast opmaakritueel. Zo zit je al snel iedere ochtend met je eyeliner, mascara en wenkbrauwpotlood in handen. Het kan een rustgevend moment zijn, maar vaak toch ook best frustrerend wanneer het niet zit zoals je zou willen. Gelukkig is permanente make-up een mooi en natuurlijk alternatief: je hoeft nooit meer om te kijken of je make-up goed zit. Maar eenmaal besloten een behandeling te ondergaan, kun je nog met veel vragen zitten. Hoe zit het eigenlijk met de voorbereiding, de behandeling en de nazorg?

Waarom permanente make-up (PMU)?

Permanente make-up brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste blijft het lang zitten, waardoor je veel tijd bespaart die je anders zou besteden aan opmaken en schoonmaken van de huid. Daarnaast is het perfect voor mensen die allergisch zijn voor normale make-up. Ook wanneer je schaarse wenkbrauwen of een onduidelijke liplijn wilt verhullen, is het een nuttig hulpmiddel. Het laten zetten van PMU is iets om goed over na te denken, je haalt het er immers niet zomaar af met een doekje. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Een expert kan je daarbij helpen en je adviseren over wat goed bij je past.

Voorbereidingen treffen

Voordat de behandeling wordt uitgevoerd, moet je letten op een aantal zaken. Zo wordt het drinken van alcohol vanaf vierentwintig uur voor de behandeling afgeraden. Alcohol verdunt het bloed, wat bij deze behandeling onwenselijk is. Zo kan het pigment verdunt raken waardoor dit (te) weinig opgenomen wordt door de huid. Als je bang bent voor pijn, kun je voorafgaand aan de behandeling twee paracetamols nemen. Hoe ongemakkelijk de behandeling voelt, verschilt echter van persoon tot persoon. Ook kan het handig zijn je haar te wassen, aangezien de behandelde zones een week lang droog moeten blijven.

De behandeling

De behandeling start altijd met een uitgebreid intakegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Daarin bespreken we nauwkeurig welke vorm en kleur bij je past en wat je wensen zijn. Ook teken ik dit voor. We gaan door totdat je helemaal tevreden bent. Wanneer dit het geval is, starten we de eerste behandeling en plannen daarna de twee nabehandelingen. We plannen altijd drie afspraken in totaal, omdat het pigment moet opbouwen in je huid, dat kost tijd. Tijdens de behandelingen breng ik het pigment aan middels een speciaal apparaat met kleine naaldjes. Dat lijkt wat op tatoeëren, maar is veel oppervlakkiger. De permanente wenkbrauwen kunnen nog wat donker ogen, dat komt doordat de pigmenten nog lichter worden na genezing.

Verzorgingstips

Wanneer je PMU hebt laten aanbrengen, wil je dit natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. De nazorg is daarom ook erg belangrijk. Zo is hygiëne echt van belang tijdens het genezen. Probeer zo min mogelijk aan je permanente make-up te zitten, zodat er geen bacteriën bij kunnen. Vermijd ook zonlicht en water, zodat de huid sneller en mooier geneest. Hoe verleidelijk het ook is, probeer niet aan de korstjes te krabben. Zoals bij alle wondjes kunnen er littekentjes ontstaan wanneer je deze niet goed genezen.

Voor jou?

Ben jij nieuwsgierig naar permanente make-up of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op met PMU Studio 26! Met mijn jarenlange ervaring ben je in goede handen. Weet je niet zeker of PMU iets voor jou is, en wil je eerst eens iets anders proberen? Ook voor reguliere browstyling kun jij hier terecht. Graag zorg ik ervoor dat jij met een stralende look de salon uitloopt!

Reviews

Ik kwam al jaren bij Mascha voor mijn voetjes en was zo blij dat ze het weer heeft opgepakt op een schitterende locatie. Mascha is een vakvrouw, werkt erg hygiënisch en zorgt ervoor dat mijn voeten er weer schoon en fris uitzien. Schimmelnagels worden goed behandeld en ze luistert naar mijn wensen. Super fijn om hier je voeten te laten verwennen!

- Sandra Tognetti

Uitstekend resultaat bij de heerlijke gezichts behandeling. Schoon, netjes en punctueel wat je wil van een behandeling. En ook bij vragen krijg je advies waar je mee verder kunt. Behandeling Professioneel en met liefde uitgevoerd. Cadeautje voor mezelf.

- Iris

Ik heb bij Mascha een heerlijke schoonheidsbehandeling ondergaan die mij een ontspannen en voldaan gevoel gaven en een prachtig resultaat. Mascha is een fijne vakvrouw die precies weet waar ze mee bezig is. Ze verteld welke producten ze gebruikt en welk persoonlijk doel ze dienen, na een gedegen huidanalyse. Ze werkt hygiënisch en kalm waardoor de ontspanning al snel intreedt. Een schoonheidsbehandeling bij Mascha is een stukje persoonlijke verwennerij maar ook erg leuk om cadeau te doen!

- Yvonne

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van onze behandelingen bij Beauty Barn? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.