fbpx

Zoveel PMU-technieken, zoveel keuze: welke past bij mij en is geschikt?

Zoveel PMU-technieken, zoveel keuze: welke past bij mij en is geschikt?

Je hebt besloten om PMU te laten zetten. Maar voordat je in de behandelstoel plaatsneemt, wil je natuurlijk weten wat je precies te wachten staat. Er zijn inmiddels zoveel mogelijkheden op het gebied van PMU, dat je de bomen door het bos misschien niet meer ziet. Krista Meijne van PMU Studio 26 licht graag toe welke technieken worden gebruikt bij het zetten van permanente make-up en welke techniek het meest geschikt is in jouw situatie.

Machinale PMU

Bij permanente make-up wordt een speciaal apparaat gebruikt met een ultradunne naald die heel snel op en neer gaat. Hiermee worden pigmenten ingebracht in de juiste huidlaag. Deze gaan minder diep de huid in dan bij een tatoeage en vervaagt daarom langzaam. We spreken daarom eigenlijk van semi-permanente make-up.

Wenkbrauwtechnieken

Als het om wenkbrauwen gaat, zijn er twee technieken, namelijk de hairstroke-techniek en de schaduwtechniek.

  • Bij de hairstroke-techniek worden met een naald dunne haartjes nagebootst in de kleur en vorm van je eigen wenkbrauwharen, wat erg natuurlijk oogt. Een voorbeeld van een hairstroke-techniek is de nano-brow. Dit is ideaal wanneer je weinig haartjes hebt of ontbrekende stukjes in de wenkbrauw wilt opvullen.
  • De andere techniek is een zachte schaduwtechniek waarbij de wenkbrauwen worden opgebouwd met heel kleine pixels van pigment. Het lijkt alsof je de wenkbrauwen met wat poeder hebt aangezet. Wil je dit intenser maken, dan bouw je de kleur op van donker naar licht. De ombre-, schaduw en nano-brow zijn allemaal machinale technieken.

Mogelijkheden van eyeliner

Bij permanente eyeliner wordt een strakke lijn tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd met het PMU-apparaat. Je kunt kiezen uit verschillende technieken, met een of meerdere kleuren.

  • Infra lash: de meest natuurlijke vorm van PMU-eyeliner, waarbij een dun, subtiel lijntje wordt toegepast in de wimperrand voor een frissere blik
  • Volle eyeliner: een bredere lijn op het bovenste ooglid, voor een licht opgemaakte look
  • Volle eyeliner met wing: een bredere lijn met wing-vorm, om de ogen een optische lift te geven
  • Smudge eyeliner: een eyeliner met zacht schaduweffect, wat een zachte uitstraling geeft

PMU-technieken voor lippen

Welke PMU-techniek geschikt is voor je lippen, hangt af van het doel dat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld vervagende lipcontouren rechttrekken, littekens, schisis of pigmentkleuren camoufleren of dunner wordende lippen opvullen? Bij aquarelle lips is de kleur langs de contouren van de lip donkerder dan in het midden. Het resultaat is een zachte lipkleur en optisch vollere lippen. Full lips hebben daarentegen overal op de lippen evenveel kleur, strakke contouren en een natuurlijke uitstraling. Je kunt kiezen uit je eigen lipkleur of lippenstift erover dragen.

Advies op maat

Tot slot: wees ervan bewust dat het zetten van PMU maatwerk is. Welke techniek het meest geschikt is, hangt af van je gezichtsvorm en hoe je gezicht reageert op de PMU. Afhankelijk daarvan en jouw persoonlijke wensen adviseer ik welke techniek het beste bij jou past. Samen kijken we naar de beste manier om jouw wenkbrauwen, eyeliner of lippen precies vorm te geven zoals je wilt. Neem dus gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Reviews

Een heel fijn intakegesprek. Heel kundig, gezellig en behulpzaam. Ontzettend goed geholpen!

- Margaret Rozemeijer

Zeer tevreden. Krista neemt de tijd voor je, legt stap voor stap uit, is erg nauwkeurig. Ga tevreden de deur uit.

- Sandra Spanjaard

Altijd blij als ik weer geweest ben. Supermooi! Dankjewel lieve Krista.

- Raquel Vos

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij BeautyBarn Limmen? Geef dan een cadeaubon!